Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Savunma, Havacılık ve Uzay Derneği DASA’nın ortaklaşa düzenlediği bir etkinlik: Havacılık ve Uzay Söyleşileri…
13 Şubat’ta THK Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda yapılacak söyleşi öncesi savunmasanayi.org Genel Yayın Yönetmeni Teoman Korkmaz, DASA Genel Sekreteri Murat Kaymakçılar’la görüştü.
Öncelikle Savunma, Havacılık ve Uzay Derneği DASA hakkında kısa bir bilgi verelim.
DASA, Şubat 2018’de kuruldu. Merkezi Ankara’da. Başkanı Rafet Yavuz. Amacı, Türkiye’nin savunma, havacılık, uzay sanayi ve bilgi güvenliği alanındaki mevzuatını ve uygulamaları izlemek; idari, teknik ve hukuki eksikliklere ilişkin çalışmalar yürütmek, dünyadaki gelişme ve uygulamaları takip ederek Türkiye’de yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak.
TEOMAN KORKMAZ (savunmasanayi.org Genel Yayın Yönetmeni)
“Murat Bey, 13 Şubat’taki etkinlikle ilgili olarak söyleşimizin sonunda kısa bilgi vereceğiz. Bu etkinliği neden düzenlediniz diye de sormayacağım çünkü DASA ile ilgili bilgi verirken bu amaç da ortaya çıkıyor elbette. “Havacılık ve Uzay Söyleşileri”nden beklentiniz nedir?”
MURAT KAYMAKÇILAR (DASA Genel Sekreteri)
“Bu etkinlikle beklentimiz, özellikle havacılık ve uzay sistemleriyle ilgili günümüzde çoğunlukla bilinmediğini düşündüğümüz konulara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratabilmek. Bunun yanında özellikle bu konularla ilgili alt yapısı olanların bu konulara doğru yönlendirilmesini sağlamaya çalışıyoruz.”
TEOMAN KORKMAZ
“Murat Bey, 13 Şubat’taki etkinlikte konuşulacak konular çok sık karşımıza çıkan türden değil.”
MURAT KAYMAKÇILAR
“Buradaki konulara dikkat edilirse, Türkiye’nin sahip olması gereken teknolojilere işaret eden ve geçmişten bu yana, özellikle Türk hava harp sanayisindeki gelişmelerin nereden nereye geldiğini görebilmek açısından önemli başlıklar olduğu fark edilecektir. Özellikle Türk hava harp sanayisinde Vecihi K-VI ile başlayan heyecan verici bu yolculuğun aynı zamanda geleceğe de ışık tutmasını bekliyoruz çünkü geçmişi bilmeyen geleceği yönlendiremez, geleceğe hâkim olamaz düşüncesindeyiz. Neler yaşandığını bire bir detaylarıyla bilen insanlar, eğer teknik bilgilere de sahipseler geleceğe yönelik çıkarımlarda bulunabilirler, kendilerine görev çıkartabilirler. Böyle düşündüğümüz için özellikle öğrencilerin ve konuyla ilgili çalışanların belirli konulara yönlendirilmesi anlamında önemli beklentimiz var bu faaliyetten.”
TEOMAN KORKMAZ
“Neden konferans değil de söyleşi?”
MURAT KAYMAKÇILAR
“Bu sadece bir faaliyet olarak kalmayacak. “Söyleşiler” ismini vermemizin nedeni, bunun devam edecek nitelikte olması yani havacılık ve uzayla ilgili konularda müteakiben farklı başlıklarla da buna benzer söyleşilerin yapılmasını düşünüyoruz, planlıyoruz.”
13 Şubat’taki “Havacılık ve Uzay Söyleşileri”ne konuşmacı olarak
Halil TOKEL,
Prof. Dr. Muzaffer KAHVECİ,
Avukat Nazlı CAN,
Doç. Dr. Osman YALÇIN katılacak.
Saat 14.00’te başlayacak etkinliğe katılım ücretsiz.