Amaç, ilkokuldan üniversiteye kadar tüm çocuk ve gençlerde uzay ve mühendislik alanında farkındalık oluşturabilmek, pratik odaklı uygulamalar ile mühendisliği keşfedebilmelerini sağlamak.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii “HÜRKUŞ 6-10”, “HEZARFEN 11-14”, “DEMİRAĞ 15-18” olmak üzere yaş gruplarına göre üç ayrı modülden oluşan “Geleceğin Yetenekleri Programı”nı başlattı.
Programlara dahil olan tüm çocuk ve gençlere yönelik birçok farklı atölye ve faaliyet düzenlenecek; böylece meslek seçimlerinde havacılık ve uzay başta olmak üzere mühendislik alanında bir kariyer yolu tercih etmelerine yardımcı olunacak.
“Geleceğin Yetenekleri Programı” havacılık alanında merak ve keşif duygularını hareketlendirmek adına yeni bir boyut ortaya koyacak.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil Türkiye’nin geleceğinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini bildiklerini ifade etti.
Prof. Dr. Kotil şöyle devam etti:
“Bu kapsamda ilkokuldan itibaren tüm evlatlarımızın mühendislikle tanışmasını, onların ilerde meslek seçimlerine bir nebze de olsa katkı sağlayacak olmayı önemsiyoruz. Bugün faaliyete aldığımız ‘Geleceğin Yetenekleri Programı‘ 6-18 yaş arası tüm çocukları ve gençleri mühendislikle buluşturacak ve yüksek teknolojili multidisipliner bir meslek olan havacılık ile tanıştıracak. Bu programlarda yetişen gençlerimizin bir kısmı üniversite sonrası geleceğin hava araçlarını tasarlayacak ve üretecek ekiplerin içinde yer alabilecek. Gençlerimize ‘mühendis olun‘ çağrımı yineliyorum. Ebeveynlerimize, hayata geçirdiğimiz bu program hakkında ortaya koyacağımız çalışmalarımızı takip etmelerini ve evlatlarımızı bu programlara yönlendirmelerini tavsiye ediyorum.”
HÜRKUŞ ile 6-10 yaş aralığında çocuklara yönelik pedagoglar eşliğinde hazırlanan gelişim atölyeleri yanında çocuk dergisi, Hürkuş ve Gökbey’in anlatılacağı müzikal oyun planlanıyor.
11-14 yaş arası ilk gençlik kategorisine yönelik HEZARFEN programı ile gençlerde havacılık farkındalığı oluşturulacak ayrıca pratik odaklı uygulamalar ile mühendisliği keşfetmelerini sağlayacak STEAM atölyeleri hayata geçirilecek ve dergi çalışması yapılacak.
15-18 yaş arası gençlerin ilk meslek seçimlerindeki tüm sorularına yanıt verecek birçok etkinliğin tasarlandığı DEMİRAĞ 15-18 modülü kapsamında ise liselerde mühendislik seminerleri düzenlenerek Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinin deneyimli mühendisleri gençlerle buluşturulacak; üniversite tercih danışmanlığı etkinliği gerçekleştirecek.
Tüm yaş gruplarına yönelik gerçekleştirilecek Teknik Gezi ile çocukları ve gençleri bir araya getirecek olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, kurulacak stantlarda kariyer ve mühendislik odaklı etkinlikler gerçekleştirecek.
Her yıl bahar döneminde düzenlenecek Teknik Gezi’de, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen ürünlerin sergilendiği alanlar oluşturulacak, uçuş gösterileri yapılacak ve hava araçlarını geliştiren mühendislerle sohbet etme imkânı sağlanacak.
Geleceğin Yetenekleri Programı hakkında detaylı bilgiye kariyer.tusas.com/geleceginyetenekleri adresinden erişilebilir.