Coşkunöz Holding iştiraki Fly BVLOS Technology, Tayvan’ın Chiayi şehrinde gerçekleşen Taiwan-Türkiye UAV Technology Forum’a katıldı.
Gebze Teknik Üniversitesi ve Fly BVLOS Technology, burada Tayvan Formosa Üniversitesi ile “İHA teknolojisi alanında akademik ve teknik değişim ve iş birliğini teşvik etmek ve güçlendirmek” amacıyla anlaşma imzaladı.
Anlaşmayla Fly BVLOS Technology, merkezi Tayvan’da bulunan ve İHA teknolojisi alanında çalışan UAV Technology Center’ın ortağı oldu.
Fly BVLOS Technology, yakında Uluslararası UAV Technology Center’da bir Ar-Ge ofisi açacak ve burada özellikle motor, çip, batarya gibi ürünlere yönelik Ar-Ge faaliyetleri yürütülecek.
Ayrıca tüm paydaşlar, İHA teknolojileri alanındaki uzmanlık ve tecrübelerini paylaşacak.
İmza törenine Fly BVLOS adına kurucu Kâmil Demirkapu, Gebze Teknik Üniversitesi adına rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, eski rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Tayvan Formosa Üniversitesi adına Rektör Shinn-Liang Chang katıldı.
Törende konuşan Kâmil Demirkapu, Tayvan’ın teknolojik alt yapısı, yürüttüğü Ar-Ge faaliyetleri, ekonomisi ve üretimiyle çok değerli bir ülke olduğunu söyledi.
Türkiye’nin de Ar-Ge’den üretime çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği atılımlarla dünyada önemli bir yere geldiğinin altını çizen Demirkapı, şöyle devam etti:
“Özellikle herkesin çok iyi bildiği gibi dünyadaki en iyi İnsansız Hava Araçlarından bazıları Türk mühendislerinin elinden çıkmakta. Gebze Teknik Üniversitesi, geleceğin lojistik ve havacılık sektörüyle beraber tüm ticaret hayatını değiştirecek İHA teknolojilerinin ülkemizde ilk defa uluslararası kapsamda ele alındığı eğitim ve teknoloji programları bulunan Dronepark’a ev sahipliği yapıyor. Dronepark’ta faaliyet gösteren Fly BVLOS Technology şirketimiz de kurulalı henüz sadece 1 yıl olmasına rağmen İHA üretimi ve İHA pilotluğu eğitimi alanındaki önemli başarılarıyla bizleri gururlandırıyor. Yapılan bu anlaşmayla Türkiye’den bu iki çok güçlü partnere, İHA teknolojisi alanında değerli akademik çalışmalara imza atan Tayvan Formosa Üniversitesi’nin tecrübesi de katılacak. Bu iş birliğiyle sektörde önemli araştırma ve yeniliklere imza atarak hem ülkemizin İHA alanındaki Ar-Ge ve üretim faaliyetlerine hem de Türkiye’nin bu alandaki uzmanlığı ve birikiminin uluslararası camiada daha da görünür olmasına katkı vermeyi hedefliyoruz.”