Millî Savunma Bakanı Dr. Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TSK komuta kademesi ile birlikte TÜBİTAK SAGE tesislerini ziyaret etti.
Ziyarete Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Millî Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere eşlik etti.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş ve diğer yetkililer tarafından karşılanan bakanlar ve komutanlar, yürütülen projelere ilişkin brifing aldı, geliştirilen yerli ve milli mühimmat ve sistemleri inceledi.
Ziyareti dolayısıyla Enstitü şeref defterini imzalayan Dr. Akar, ziyareti esnasında bir açıklama yaptı:
“TÜBİTAK SAGE’yi ziyaret etmekten ve savunma sanayii projeleri ile ilgili birçok konuyu görüşme imkanı bulmaktan memnuniyet duydum. Ülkemizin bilim ve savunma teknolojilerindeki öncü kurumlarından olan TÜBİTAK SAGE, her yönüyle yerli ve milli bir kurum olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine, ülkemizin savunmasına ve ekonomimize büyük katkılarda bulunmaktadır. TÜBİTAK SAGE’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milli savunma teknolojilerimizin gelişmesinde öncü olacağına Türk Silahlı Kuvvetlerine ve ülkemize büyük katkılarda bulunacağına yürekten inanıyorum. Bu vesileyle TÜBİTAK SAGE’nin tüm çalışanlarına bugüne kadar gösterdikleri üstün gayretlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarında da sağlık, esenlik ve başarılar dilerim.“
TÜBİTAK SAGE’NİN GÜCÜ BAKANLARA VE TSK KOMUTA KADEMESİNE TANITILDI
Ziyaret sırasında Dr. Hulusi Akar, Mustafa Varank ve TSK Komuta Kademesine TÜBİTAK SAGE tarafından yürütülen projeler tanıtıldı.
Bunların arasında SOM, SOM-J, GÖKTUĞ Projesi kapsamında Gökdoğan ve Bozdoğan füzeleri, Hassas Güdüm Kitleri (HGK), Kanatlı Güdüm Kitleri (KGK), SARB-83, SERT-82, NEB-84, Bozok, Togan, Kuzgun, Akkor, Pulat, Elektronik Harp Podu EHPOD, Elektronik Destek Podu EDPOD projeleri bulunuyordu.
Ayrıca firma tarafından geliştirilen Isıl Pil, piroteknik bileşenler, ATLAS (Ataletsel Ölçüm Birimi), KAŞİF (Küresel Konumlama Sistemi Alıcısı), SG-KONUM (Küresel Konumlama Sistemi Anteni) gibi milli bileşenler hakkında da sunum yapıldı.
Bununla birlikte başta HABRAS olmak üzere test altyapıları, Çevresel Testler Merkezi gibi tesislerle ilgili de bilgi verildi.