Türk Milli İstihbarat Teşkilatında (MİT) oluşturulan özel bir birimin operasyonlarının anlatıldığı Teşkilat dizisinin dün akşam yayınlanan 10’uncu bölümü (Çöl Arslanı); Türk savunma sanayi ürünleri, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) Kağanlar unsurlarının müthiş operasyonu ve olağanüstü çekimleriyle uzun süre konuşulacak gibi görünüyor.
Suriye’de SİHA saldırısı sonucu 6 jandarma komandonun şehit düşmesi üzerine bölgeye ASELSAN üretimi Koral Kara Konuşlu Uzaktan Elektronik Destek / Elektronik Taarruz Mobil Elektronik Harp Sistemi gönderilmesine karar verilir.
Farklı bir görev kapsamında Suriye’ye gidecek olan MİT ekibi askeri havaalanında, sistemi kurmak üzere Suriye’ye gidecek olan ASELSAN mühendisleriyle karşılaşır ve mühendisler burada onlara Koral’ı tanıtır.
MİT ekibi Suriye’de bir hücre evine operasyon düzenlerken Koral’ın konuşlandırılacağı üsse teröristlerce roket saldırısı yapılacağı bilgisini alır ve ekip ikiye bölünerek biri üsse saldırıyı önlemek için harekete geçer.
Eve operasyon düzenleyen iki MİT mensubu ise evi koruyan kalabalık bir terörist grupla çatışmaya girer ancak mühimmatları bitmek üzeredir.
Tam bu sırada Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (Kağanlar) unsurları desteğe gelir ve üzerilerinde Milli Savunma Bakanlığı üretimi kamuflaj, ellerinde Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) üretimi silahlar bulunan keskin nişancılar Nurol Makina üretimi Ejder Yalçın’dan iner.
Diğer Kağanlar unsurları ise komutanlığa bağlı bir Karaşahin helikopterle bölgeye ulaşır ve “Fast Rope” olarak bilinen yöntemle yere iner.
JÖAK unsurlarının yardıma yetişmesiyle MİT ekibinin hayatı kurtulur; Kağanlar operasyona destek verir.
Bir Kağan elindeki STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ) üretimi Duvar Arkası Radar (DAR) ile içeride kaç terörist olduğunu ve konumlarını belirler.
Duvar Arkası Radar, Ultra Geniş Bant (UGB) sinyaller vasıtasıyla, görsel erişim imkânının olmadığı, kapalı mekânlarda bulunan sabit ve hareketli hedef unsurlara ait konum bilgilerini iki boyutlu olarak elde etmek için kullanılan bir radar sistemi.
Teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilir.
Üsse yapılacak saldırıyı önlemeye çalışan diğer MİT ekibi, teröristlerin yerini keşfeder ve hedefin koordinatlarını merkeze iletir.
Koordinatlar Baykar Savunma üretimi Bayraktar TB2 SİHA’ya yüklenir.
TB2’den atılan Roketsan üretimi Mini Akıllı Mühimmat MAM-L füzeleri ile terörist hedef imha edilir ve ASELSAN mühendislerinin de bulunduğu üs bölgesine yapılacak büyük bir saldırı önlenir.
Teşkilat dizisinin 10’uncu bölümü, muhteşem sahne düzenlemeleri ile de konuşulacak.
Son dönemde milli savunma sanayi ürünlerinin Türk dizilerinde sıkça yer aldığı gözleniyor.
Türk dizilerinin uluslararası pazarda çok rağbet gördüğü düşünülürse, bu dizilerde kullanılan yerli savunma sistemlerinin de uluslararası alanda tanıtımının yapıldığını söylemek mümkün.
Teşkilat Dizisinin 10. Bölümünü Aşağıdaki Görseli Tıklayarak İzleyebilirsiniz: