Hedef, sektörü büyütmek ve ihracata katkı sağlamak.
SEDEC 2024 Anayurt ve Sınır Güvenliği Fuarı, 21-22-23 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılacak.
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Fuar, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliğinin (SSI) desteğiyle organize edildi.
SEDEC 2024, anayurt güvenliği temasıyla, dünyadan dev oyuncuları, uluslararası faaliyetlerde bulunan kurum ve kuruluşları, sanayicilerle buluşturacak.
Siber güvenlik, veri ve bilgi güvenliğinin yanı sıra iletişimde çok büyük rol oynayan uydu teknolojileri de bu yıl düzenlenen SEDEC 2024’in kapsamında.
Ankara ATO Congresium’da yapılacak etkinlikte konferanslar, seminerler, workshoplar ve B2B/B2G görüşmeler yapılabilecek.
Fuara, Asya Pasifik ve Orta Doğu ülkeleri ağırlıklı olmak üzere 75’den fazla ülke temsilcisi de davet edildi.
SEDEC Türkiye Organizasyon Komitesi Başkanı Hilal ÜNAL, SEDEC’in ihracat odaklı ve stratejik öneme sahip bir etkinlik olduğuna dikkat çekti.
Ünal, şu bilgileri verdi:
“Türkiye’de geliştirilmiş olan sistem ve ekipmanların dost ve müttefik ülkelere ihracatı ile ilgili olarak çalışmalarımızı söz konusu bölgelerde yoğunlaştırdık. Amacımız, sanayicimizin güvenlik sektöründe üreten ve ihraç eden ülkelerde öne çıkması. Bu kapsamda, iş birliği imkânlarına ortam sağlamak amacıyla güvenlik ve savunma alanında dünyanın dev oyuncularından Boeing, Airbus, Tawazun Holding, Rolls Royce, BAE Systems, KAI gibi alanında yetkin ve büyük firmaları resmi olarak etkinliğimize davet ettik.”
SEDEC 2024’nin Türkiye açısından iki ana amacı olduğunu ve bu amaçları gerçekleştirmek üzere düzenlendiğine dikkat çeken ÜNAL, “SEDEC 2024 ile ülkemizde güvenlik ve tedarik zinciri hizmetleri sağlayan Bakanlık, Başkanlık ve bağlılarının hizmetlerini en üst düzeyde verebilmeleri için tüm ihtiyaçlarının karşılanması ve Ar-Ge ve Ur-Ge çalışmalarıyla mamul, yarı mamul ürünler ve hizmet üreten sanayicilerimizin hem mevcut ihracatını arttırması hem de yeni ihracat pazarları geliştirmesi amaçlanıyor.” dedi.
Hİlal Ünal, Türkiye’nin, coğrafi konumu nedeniyle stratejik öneme sahip bir ülke olduğuna da dikkat çekti.
ÜNAL, sözlerini şöyle tamamladı:
“Anayurt güvenliği sınırlardan başlar, Ülkemiz kara ve deniz sınırları düşünüldüğünde bulunduğu konum itibariyle stratejik öneme sahiptir. Bunun önemini her gün sınırlarımızda yaşanan olaylar ile görüyoruz. Coğrafi olarak komşularıyla uzun Kara ve Deniz sınırlarına sahip olan, Türkiye bugün sadece doğrudan sınır komşumuz olan ülkelerle değil, uzak sınırları olan başka ülkelerle de etkileşim içinde bulunmaktadır. Sınırlarımızın güvenliğini, illegal geçiş ve kaçakçılıktan kaynaklanan ekonomik kayıpların önlenmesi ve düzensiz göçmenlerin sebep olduğu sosyoekonomik zararların oluşmaması için en üst düzeyde sağlamak zorundayız. Unutulmamalıdır ki güvenliğinin tesisinde caydırıcı ve önleyici güvenlik hizmetleri her zaman daha ekonomiktir.”