Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından “Savunma Sanayii Okuryazarlığı Programı” çerçevesinde içerik çalışmaları tamamlanan Savunma Sanayii 360 internet sitesi yayına başladı.
Site, geçmişten bugüne ve geleceğe Türk savunma sanayisinin kronolojisine dair ayrıntılı bilgileri okuyucular ile buluşturuyor.
M.Ö. 3. Yüzyıldan başlayarak, bugüne dek Türklerin savunma sanayii alanındaki girişimlerini, elde ettikleri başarıları ve Türk savunma sanayisinin geçtiği aşamaları bir zaman çizelgesi eşliğinde sunan internet sitesinde, tarihte yer etmiş şahsiyetler, millî bir savunma sanayiinin tesisine yönelik yakın geçmişte atılmış adımlar, bugünün en ileri teknolojileri ile donatılarak geliştirilen yerli projeler kapsamlı bir biçimde okuyucu ile paylaşılıyor.
Savunma Sanayii 360 internet sitesinde “Sayılarla Türk Savunma Sanayii”, “Kronoloji Oyunu”, “Terimler Sözlüğü”, “Askeri Gelişmeler”, “Tarihî Şahsiyetler”, “Türk Müteşebbisler”, “TSKGV Şirketleri”, “Kurum ve Kuruluşlar”, “Sanayi Tesisleri”, “Kara Araçları”, “Hava Araçları”, “Deniz Araçları”, “Silah Sistemleri”, “Harp Araçları”, “Uzay Teknolojileri”, “Motorlar”, “Füze ve Mühimmat Sistemleri”, “Siber Güvenlik ve Elektronik Harp” ve “Savunma Sanayii Yönetimi” alt bölümleri yıllara sarî bir kurgu ve bölümleme dahilinde ziyaretçiler ile buluşuyor.
Savunma sanayii okuryazarlığını artırmak ve bu alana dönük toplumsal bir hafıza oluşturmak amacıyla hazırlanan sitenin içeriğine www.savunmasanayii360.com.tr adresinden ulaşılabilir.
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, internet sitesiyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:
“Savunma Sanayii 360, MÖ 3. yüzyıldan bu yana Türklerin savunma sanayii alanındaki girişimlerini, elde ettikleri başarıları ve Türk savunma sanayiinin geçtiği aşamaları bir zaman çizelgesi şeklinde sunmaktadır. Türk savunma sanayii, kökleri binlerce yıl öncesine uzanan büyük bir geleneğe sahiptir. Bu geleneğin en belirgin özelliği, daima zamanı yakalama ve zamanın ötesine geçme yönündeki gayret olmuştur. Tarih boyunca Türkler bu gayret ile istiklal ve istikbalini garanti altına almış ve savunma sanayii alanına önemli katkılarda bulunmuştur. Türk savunma sanayii bugün de aynı gayretle ilerleyişini sürdürmekte, “teknolojik derinlik” ve “küresel etkinlik” temelli vizyonuyla her geçen gün yeni başarılara imza atmaktadır. Savunma Sanayii 360 zaman çizelgesi, işte bu atılımların ve bunların arkasında yatan kadim geleneğin hikâyesidir.”