İsmini suda rahatça yaşayabilen samurdan alan seyyar yüzücü hücum köprüsü, savunma sanayimizin sözleşmeye bağlanmış ilk özgün tasarım ve geliştirme projesidir. Muharebe sahalarında sulu açıklıklardan hızlı ve güvenli geçiş sağlamak amacıyla üretilmiştir. İleri ve geri yönlerde %50 eğimde, yanal alanlarda ise %30 eğimde hareket kabiliyetine sahiptir. 2 adet pompa jeti sayesinde 360° hareket kabiliyetine ve 9 km/s akıntılı sularda operasyon yeteneğine sahiptir.
Milli imkanlarla yapılan Türk mühendislerce tasarlanan samur TSK ‘ya bambaşka bir güç sağlıyor.
Tek başına 21 paletli araç; iki adet sistemin yan yana gelmesiyle 70 araç, üç adet sistemin birleşmesi ile 100 adet araç taşıma kapasitesine sahiptir. 12 adet samurun bir araya gelmesiyle 150 metre uzunluğunda bir köprü oluşturulabilmektedir. En kısa zamanda operasyona hazır hale gelebilen hücum köprüsü, ikili sistemi en fazla 10 dakika içinde operasyona hazır hale gelebilmektedir. Samur Sistemi’nde otomatik yangın bastırma sistemi, kurtarma vinci, sabit yangın söndürme sistemi ve artı basınç BK sistemi ile güvenlik ön plandadır.
Milli imkanlarla tasarlanan Samur sistemi 8×8 sürüş sistemi,bir sistemde 4 adet rampa bulunması,balistik koruması ve arıza tespitini kolaylaştıran elektronik veri iletişim altyapısı ile benzerlerinden ayırt edilebilmektedir.