ROKETSAN tarafından geliştirilen Atmaca anti-gemi füzesi ile 1 Temmuz’da son derece başarılı bir atış testi gerçekleştirildi.
Atmaca, bu testte 200 km+ mesafede bulunan hedefi tam ortadan vurdu.
“FONKSİYONLARINI MÜKEMMEL ŞEKİLDE YERİNE GETİRDİ”
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Atmaca’nın testte başarılı olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. İsmail Demir, Atmaca’nın hedefini başarıyla vurarak fonksiyonlarını mükemmel şekilde yerine getirdiğini aktardı.
Prof. Dr. Demir, “200+ km mesafedeki hedefi başarıyla vurarak fonksiyonlarını mükemmel şekilde yerine getiren Atmaca seyir füzemiz envantere girmeye hazırlanıyor.” dedi.
ATMACA BU YIL TÜRK DENİZ KUVVETLERİ ENVANTERİNE GİRİYOR
Türkiye’nin yerli imkanlar ile geliştirdiği Atmaca anti-gemi füzesi, bu yıl içerisinde envantere dahil edilecek.
Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşu olan ROKETSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı, 2 Kasım 2018 tarihinde seri üretim sözleşmesi imzalamıştı.
Prof. Dr. İsmail Demir, 16 Haziran 2020 tarihinde yapığı açıklamada Atmaca’nın 2020 yılında envantere alınacağını söylemişti.
YERLİ SAVAŞ SİSTEMİNİN YÖNETTİĞİ YERLİ GEMİDEN YERLİ FÜZE ATIŞI
Atmaca anti-gemi füzesi, daha önce Milli Gemi (MİLGEM) projesi kapsamında üretilen Ada sınıfı korvetlerin sonuncusu TCG Kınalıada korvetinden ateşlenmişti.
TCG Kınalıada, bu atışta yalnızca Atmaca’yı denememişti.
TCG Kınalıada’ya entegre edilen ADVENT Savaş Yönetim Sistemi de bu atışta başarıyla görev yapmıştı.
Yerli savaş yönetim sistemi ADVENT ile yönetilen yerli gemi TCG Kınalıada, yerli füze Atmaca’yı başarıyla ateşlemişti.
ÜSTÜN PERFORMANS VE STRATEJİK KABİLİYETLER ATMACA’DA
Her türlü hava koşulunda görev yapabilen ATMACA, uçuş sırasında hedef güncelleme, yeni hedef tanımlama ve görev iptal kabiliyetlerine sahip.
ATMACA, Ataletsel Navigasyon Sistemi, Küresel Konumlanma Sistemi, Barometrik Altimetre ve Radar Altimetre kullanarak seyreden ve üç boyutlu görev planlama ile en verimli görev profilini sunabilen sistemi de bünyesinde barındırıyor.
Hedefe zamanlama, hedefi vurma ve hedefi ateş altına alma gibi operasyonel modlara da sahip olan ATMACA, aktif radar arayıcısı ile hedefini yüksek hassasiyetle bularak farklı saldırı modları ile hedefine yöneliyor.
Harp başlığı ağırlığı 250 kilogram, toplam ağırlığı ise 800 kilogramın altında olan ATMACA, karşı tedbirlere dayanıklı ve düşük radar izine sahip.
1 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen atışı izleyin.