Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit, Stratejik İş Ortakları Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, bugünün küresel iş dünyasında tedarik zinciri yönetiminin son derece kritik bir rol oynadığına dikkat çekti.
“İşletme operasyonları tedarik zinciri yönetimi, sürdürülebilirlik kavramının merkezinde bulunmaktadır.” diyen Yiğit, tüm ürün süreçleri ve bilgi akışlarının, gelişen teknolojilerin iş süreçlerine dijitalleştirme yoluyla entegre edilmesi ve bu sayede daha esnek, şeffaf, çevik ve güvenilir hale getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Prof. Dr. Faruk Yiğit şöyle devam etti:
“Ülkemiz savunma sanayi alanında kendi ordusu için kritik bir rol oynamanın yanı sıra yüksek teknolojili ve katma değerli ihracat yapabilen bir konuma gelmiştir. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından hazırlanan 2018-2022 Savunma Sanayi Sektörel Strateji Dokümanı, ulusal tedarik zincirinin güçlendirilmesini hedeflemektedir. Ülkemizin küresel güç vizyonu, buna uygun olarak liderlik yapma ve yerli üretimde öncü olmayı, hedefleri yüksek kabiliyetli bir sanayi altyapısı oluşturmayı ve yerli ürünlerin tasarımlarını ve geliştirilmesini desteklemeyi içermektedir. Değerli katılımcılar. 35 yılını dolduran Roketsan, ülkemizin roket ve füze ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra silahlı kuvvetlerimizin gelecekteki ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı zamanda yüksek kapasiteli üretim altyapılarını planlayarak yeni nesil kara, deniz ve hava sistemlerini geliştirmektedir. Uzaya bağımsız erişim, ülkemizin gelecekteki hedeflerinde önemli bir yer tutmakta ve Roketsan bu alanda kritik bir rol oynamaktadır. Aynı zamanda uluslararası alanda da önemli bir ihracat hamlesi başlatan Roketsan, dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarına yönelik etkili sistem çözümleri geliştirmeye devam etmektedir. Şirketimiz, önümüzdeki yıl sonuna kadar ihracat gelirlerinin toplam ciroya oranını %50’lerin üzerine çıkarmayı hedeflemektedir. Roketsan, üstlendiği misyonu kesintisiz olarak yerine getirebilmek üzere beklenmedik krizlere ve olaylara karşı dayanıklılığını arttırmak için de kurumsal süreçler ve sistemler geliştirmektedir.”