1988 yılında Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı ile Türkiye’de roket ve füze tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi konusunda bir kuruma sahip olmak amacıyla kurulan ROKETSAN, kuruluşunun 32. yılını kutluyor.
Kuruluşunun ardından ROKETSAN ilk olarak, STINGER Avrupa Ortak Üretim Projesi çerçevesinde Stinger füzelerinin sevk sistemlerini üretti.
Firma roket ve füze tasarımı için gerekli uzman personeli yetiştirmek amacıyla 1993 yılında füze alt yapısı geliştirme projesini başlattı.
1995 yılında projenin tamamlanması ile ROKETSAN için “tasarım odaklılık” dönemi başladı.
ROKETSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda dünyadaki emsallerine göre çok gelişmiş özgün tasarım ve kompozit yakıtlı 11 kilometre menzile sahip TR-107 roketi, 40 kilometre menzile sahip TR-122 Roketi ve T-122 Sakarya Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) Silah Sisteminin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimini gerçekleştirdi.
Kara Kuvvetlerinin ateş gücünü arttıracak uzun menzilli roket ve füzelerin üretilmesi amacıyla başlatılan çalışmalarda Kasırga Roket ve Silah Sistemi ile Yıldırım Füze ve Silah Sistemi geliştirildi.
ROKETSAN, Kara Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmeye başladığı 2.75” CİRİT Lazer Güdümlü Füze projesiyle Lazer Güdüm, Ara Safha Güdüm, Duyarsız Roket Motoru ve Duyarsız Harp Başlığı gibi ileri teknolojileri kazandı.
2004 yılı itibariyle ROKETSAN, projelerinde kazandığı yetenekler ve donanımlar ile ürettiği roket ve silah sistemlerini ihraç etmek için sözleşmeler imzalamaya başladı.
Firma, 2005 yılı itibariyle Savunma Sanayii Müsteşarlığı (Başkanlığı/SSB) tarafından başlatılan ve halen desteklenen Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi (UMTAS), Orta Menzilli Tanksavar Füzesi (OMTAS) ve Çekili Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi geliştirilmesi çalışması kapsamında anlaşmalar ile geniş bir sanayi yapılanmasını ortaya çıkardı.
Bu projeler sayesinde Füze Üstü RF Veri Bağı, Görüntüleyici Kızılötesi (IIR) Arayıcı Başlık, Duyarsız Tandem Harp Başlığı ve Platform Entegrasyonu teknolojileri kazanıldı.
Çok Kademeli Sevk Sistemi ve CİRİT Füzesi çalışmaları sırasında elde edilen Duyarsız Roket Motoru ile Ara Safha Güdüm teknolojileri daha da ileri seviyelere taşındı.
ROKETSAN, kurulduğu günden bu yana kendini geliştiren ve yaptığı çalışmalar ülke sınırını aşan, NATO programlarına katılan, Türk Silahlı Kuvvetleri ile dost ve müttefik ülkelere ürettiği ürünleri sunabilen bir firma oldu.