Yeni Tip Denizaltı Projesi’nin ilk ürünü Pirireis denizaltısı havuza çekildi. Havuza alma töreni, 5’inci denizaltı Seydialireis’in ilk kaynak töreni ile birlikte gerçekleştirildi.
Pirireis’in ve sonrasında üretilecek aynı sınıf denizaltıların taktik veri linki işlemcisini geliştiren ve üreten MilSOFT firmasının CEO’su İsmail Başyiğit de törendeydi.
Babayiğit, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide “MilSOFT olarak 5’inci denizaltı Seydialireis’in ilk kaynağı törenindeyiz. Link-11 ve L-22 yeteneklerini milli ve yerli olarak sağlamaktan mutluyuz, gururluyuz.” ifadelerini kullandı.
PLATFORMLAR ARASI TAKTİK BİLGİLERİN PAYLAŞILMASI MilSOFT’UN GÖREVİ
MilSOFT Taktik Veri Linki İşlemcisi (Mil-DLP) ile Link 11/16/22 kabiliyetli hava / suüstü / sualtı / kara platformları arasında taktik bilginin veri link kabiliyeti kullanılarak paylaşılmasına olanak sağlıyor.
Mil-DLP Çoklu link işleme kabiliyetine sahip ve NATO Link standart dokümanlarıyla uyumlu.
C2 ve Non-C2 platformlar için Mil-DLP çözümü de mevcut.
Bunun yanı sıra NATO ülkesi olmayan ülkeler için de Link-M ve Mil-NET adı altında özgün link çözümleri geliştiriliyor.
Link-M ve Mil-NET envanterdeki HF ve V/UHF telsizleri kullanarak kara / deniz / hava platformları arasında bilgi paylaşımı sağlıyor.
G-Sınıfı Fırkateyn ve 3 Kara Merkezine L-11 ve L-16 TVL Sistemi, MİLGEM L-11/16 TVL Sistemi, LST – Amfibi Gemi L-11/16 TVL İşlemcisi, ERCİYES C-130 Uçakları L-16 TVL İşlemcisi, MELTEM-2 Uçakları için geliştirilen MPA L-11 TVL İşlemcisi ve MELTEM-3 Deniz Karakol Uçağı (ATR-72) için L-16 TVL İşlemcisi MilSOFT’un Taktik Veri Link Projelerinden yalnızca birkaçı.
MilSOFT, Polonya’da gerçekleştirilen NATO ülkeleri / üreticileri arasında karşılıklı çalışabilirliğin denendiği CWIX tatbikatına 2014 yılından itibaren düzenli olarak katılıyor. Tatbikatlarda ürünlerini sorunsuz test eden firma, geliştirdiği Taktik Veri Link sistemlerinin NATO standartlarına tam olarak uyumluluğunu, diğer NATO ülkeleri ve NATO’ya ait sistemler ile birlikte çalışabilirliğini tescilledi.