Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda bakanlık faaliyetleri ele alındı.
Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Milli Savunma Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Şuay Alpay katıldı.
Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem terörle mücadele kapsamındaki harekâtlarının devam ettiğini hem de koronavirüs salgını ile mücadele ettiğini hatırlattı.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından beş operasyon bölgesindeki faaliyetlerin sürdüğünü belirten Akar, “Bu operasyonların devam etmesi bizim için çok önemli. Aynı zamanda bu alanların, buralardaki Mehmetçiğin de hiçbir şekilde bu virüsten etkilenmemesi lazım. Bunun için olağanüstü gayret gösteriliyor. Hem arazideki uygulamaları hem de Bakanlık, Genelkurmay ve kuvvet karargâhlarında buna yönelik planlama çalışmaları çok ciddi şekilde sürdürülüyor” dedi.
Terörle mücadele harekatının kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Akar, dün çeşitli bölgelerde gerçekleşen operasyonlar sonucunda 17 terörist; 1 Ocak’tan bu yana devam eden operasyonlarda ise toplamda 1359 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.
Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Koronavirüs salgınının ilk gününden itibaren hem bireysel hem de kurumsal tedbirleri planlayarak uyguladığını hatırlatarak, “Mücadeleye yönelik planlamalarımız devam ediyor, her türlü olasılığa karşı tedbirlerimizi almayı sürdürüyoruz. KOMMER her bir vakanın birebir takibi konusunda büyük başarı sağladı. Sahayı devamlı gözlemliyor ve tüm tedbirleri proaktif olarak alıyor” diye konuştu.
Kamu kurum ve kuruluşlarının normalleşme konusunda yoğun bir çalışma içinde olduğunu, Milli Savunma Bakanlığının da bu çalışmalar içerisinde yer aldığını söyleyen Akar,”Normalleşme çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı şekilde 31 Mayıs’tan itibaren terhisleri, 5 Haziran’dan itibaren celp işlemlerini, 14 Haziran’da Milli Savunma Üniversitesi sınavının ve 20 Haziran’dan itibaren bedelli askerlik için seçilen gençlerimizin Silahlı Kuvvetlerine kabulünü planladık. Bunları büyük bir dikkat ve hassasiyetle takip ediyoruz. Herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeden bu sürecin sağlıklı, başarılı, etkin bir şekilde gerçekleşmesine gayret göstereceğiz” dedi.
Terhis ve celplerin önemine işaret eden Akar’ın konuşması şöyle devam etti:
“Özellikle celpler çok önemli. Terhis olacak Mehmetçiğin zaten sağlık kontrolü yapılıyor, koruyucu tedbirleri alındı, alınmaya devam ediliyor. Terhislerinden önce de 14 gün süreyle gözetim altında bulundurulacaklar. Ancak celp olarak ülkemizin dört bir yanından gelecek gençlerimizin Silahlı Kuvvetlere kabulünde çok dikkatli olmamız lazım. Burada Genelkurmay, Kuvvet Komutanlıklarımızın yanı sıra Askeralma Genel Müdürlüğünün (ASAL), birliklerimizin çalışmaları çok önemli. Herhangi bir şekilde gençlerimizin, şu anda görevi başında olan Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın sağlıklarını tehlikeye atmamak için elimizden gelen hassasiyeti gösterecek, celpleri bu şekilde kabul edeceğiz.”