Dünya genelinde çok sayıda kullanıcının kara platformu ihtiyacını karşılayan FNSS, araçlarının üstün gücü yanında, sağladığı lojistik destek ile de müşterinin tercihi.
Firma, teslim ettiği araçlara 30 yıl boyunca “araçların operasyonlar sırasında desteklenmesi“, “yerel ortaklarla çalışma“, “yerel ofis kurulumu” “tesislerin işletilmesi” dahil, entegre lojistik destek sağlıyor.
Firma, lojistik destek hizmetini, teknolojiyi kullanarak bir üst seviyeye taşıdı.
Anadolu Ajansında yer alan habere göre FNSS, ilk tanıtımını IDEF 2019 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda yaptığı “Uzaktan Bakım ve Eğitim Sistemi” sayesinde lojistik desteği “dijital ortamda” uzaktan da sağlayabilecek.
Uygulamada, ASELSAN iştiraki BİTES tarafından geliştirilen yerli ve milli video konferans uygulaması BizBize üzerinden gerçekleştirilecek canlı video bağlantısı üzerinden, “artırılmış gerçeklik” gösterimleri ve iş talimatları doğrudan ekipmana yansıtılacak.
FNSS Kıdemli Ürün Destek Lideri Ersan Uzunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, veri güvenliği konusundaki kaygıları ortadan kaldırmak için bulut alt yapısı yerine kullanıcıların mevcut alt yapısını kullanacaklarını bildirdi.
Uzunoğlu sistemin nasıl işleyeceğini de şöyle anlattı:
“Bakım faaliyeti bir servis talebiyle başlıyor. Merkezdeki uzman, kullanıcımızla bağlantıya geçiyor. Bir görüntülü konuşma başlıyor. Sonra görüntülü konuşma uygulamasındaki dijital dokümanların, videoların, kullanıcı ve bakım kılavuzlarının, gerekiyorsa yedek parça kataloglarının paylaşılması bu faaliyeti yürütmemizde önemli. Bilginin yeterli olmaması durumunda artırılmış gerçeklik uygulamasıyla gerekirse aracın 3 boyutlu modelinin bir kısmını da paylaşabildiğimiz, ekran üzerinden yapılan işaretlemelerle nokta atışı talebin anlaşılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sürecin tüm aşamalarında da ses, video ve paylaşılan verilere yönelik kayıt alıyoruz. Bir daha benzer olayla karşılaşıldığında sahada hangi veriye, nasıl ulaşılacağına dair yönlendirmelerle uzaktan destek ihtiyacını da azaltabiliyoruz. Kişi sahada kendi işini görebilecek düzeye gelebiliyor.”
Firma, 3 fazdan oluşacak Uzaktan Bakım Sisteminin henüz ilk fazının son aşamasında.
Şimdilik sadece dijital ortamda sahadaki personelle dijital iletişim kurulup yönlendirilebiliyor.
İkinci aşamada devreye artırılmış gerçeklik gözlükleri ve akıllı gözlükler girecek.
Üçüncü aşamada ise sistem, saha hizmetleri uygulamasıyla entegre hale getirilecek.
Sistemin yakında Türk Silahlı Kuvvetlerince de kullanılması; en ücra yerlerde, güvenlik riski barındıran bölgelerdeki araçların bile uzaktan kolayca tamir edilebilmesi planlanıyor.
Böylelikle hem seyahat maliyetlerinin azaltılması, hem de zamandan tasarruf edilmesi öngörülüyor.
Sistemin TSK envanterine girmesinin ardından ihracı da hedefler arasında.