TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE) tarafından geliştirilen Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) ile savaş uçaklarına uzun menzilde hassas vuruş özelliği sağlanıyor.
KGK, mevcut güdümsüz bin librelik (yaklaşık 500 kilogram) MK 83 ve 500 librelik (yaklaşık 250 kilogram) MK 82 genel maksat bombalarını havadan karaya uzun menzilli akıllı mühimmatlara çeviren Kanatlı Güdüm Kiti.
KGK ile mevcut bombalara, her türlü hava koşulunda 100 kilometrenin üzerinde bir mesafeden hassas vuruş yeteneği kazandırıldı.
Böylece uçaklar, tehlikeli bölgeye yaklaşmadan güvenli bir şekilde görevini yapabiliyor.
KGK, kanatları sayesinde, “kuyruk kitlerine göre attırılmış menzil” ve “uçağın hava savunma sistemlerinden korunması için uzak mesafe” sağlıyor.
Gece gündüz her türlü çalışabilen kit, tümleşik ANS/KKS ile hedefleri hassas vurabiliyor.
Kriptolu ve kriptosuz askeri KKS kullanma olanağı da olan kitin F-16C Blok 40 ve F-4E/2020 savaş uçaklarına sertifiyesi var.
KGK yüksek irtifadan atıldığında azami 60 deniz mili, düşük irtifadan atıldığında ise azami 20 deniz mili menzile ulaşabiliyor.
Kanatlı Güdüm Kitinin NATO Evrensel Silah Arayüzü uyumluluğunun sağlanması ve silah sisteminin F-16 POIII uçaklarına entegrasyonu da geliştirme planları arasında.