Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Ankara’da SETA Vakfınca düzenlenen Türk Savunma Sanayiinin 100 Yılı Sempozyumu’nda konuştu.
“İçten Yanmalı, ateşlemeli motorlarda biz yaklaşık seksen, yüz yıl geriden geliyoruz.” diyen Prof. Dr. Demir, bu mesafeyi kapatmaya çalışırken bir taraftan da yeni modern tahrik sistemlerinin hayata geçmeye devam ettiğini belirtti.
Prof. Dr. İsmail Demir şöyle devam etti:
“Arkasından koştuklarımızı yakalamak bir çaba iken önden yakalamamız gerekenleri de boş geçmemek! Yani geleceğin teknolojileri nereye gidiyor? Bilim ve sanayide ne tür faaliyetler var? Bugün akademik seviyede olan, teorik seviyede olan çalışmaların bir on yıl sonra, yirmi yıl sonra hangi teknolojileri, hangi ürünleri önümüze çıkaracağıyla ilgili de çok uyanık olmamız gerekiyor. O açıdan bu bir seferberlik olarak algılandığında, seferberlik her unsuru içinde taşımalı ve geleceğe yönelik bu kurguyu hep beraber yürütmeliyiz diye düşünüyorum.”
Prof. Dr. Demir, bugün gelinen noktanın aslında bir başlangıç olduğunu ifade etti.
“Daha da önemlisi, bir sektörün değil belki, bir politikanın ülke çapında gerektiği ile ilgili işaretleri taşıyor.” diyen Savunma Sanayii Başkanı, şunları söyledi:
“Bu politika mükemmel şekilde yürütülüyor demiyoruz tabii ki ama onun daha da iyileştirilmesi ile ilgili yine ülkemizin bütün beyin gücünün devrede olması gerektiğini ve buradan çıkacak neticelerin, taktiklerin, uygulamaların diğer sektörlere de genişletilmesi, ülkemizin geleceği açısından son derece önem taşıyor. Türkiye artık teknoloji üreten, teknolojiyi uygulayan, -bu konuda da dışarıdan bakıldığında savunma sanayinin bir vitrin olduğunu düşünürsek- evet, Türkiye teknoloji üreten bir ülke. Türkiye artık küçümsenecek bir ülke değil. Türkiye artık kale alınmalı, dikkate alınmalı gibi bir algıyı da dünyada oluşturmuş olacağız. Bu açıdan hepimize çok büyük görevler düşüyor.”