Bugüne kadar, hem yurt içi hem de yurt dışı kullanıcılara farklı konfigürasyonlarda çok sayıda Ejder Yalçın teslim eden Nurol Makina, şimdi de havan aracı konfigürasyonunu geliştirdi.
Araç üstü 120 mm havan sisteminin entegrasyonu gerçekleştirilen Ejder Yalçın, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma güçlerinin yanı sıra yurt dışındaki kullanıcıların da önemli operasyonel ihtiyacını karşılayacak.
Sahip olduğu yüksek koruma yeteneği, üstün hareket kabiliyeti ve faydalı yük taşıma kapasitesi sayesinde sınıfının en iyi aracı olarak kabul edilen Ejdar Yalçın zırhlı araç ailesinin yeni konfigürasyonu olan 120 mm havan aracında, Aselsan’ın Alkar 120 mm havan sistemi kullanıldı.
Ejder Yalçın Havan aracı kalifikasyon testleri başarıyla tamamladı.
Konvansiyonel ve asimetrik harekât ortamlarında komando, piyade, motorlu ve mekanize piyade birliklerinin görmeyerek ateş desteği ihtiyacını karşılayabilecek olan Ejder Yalçın Havan Aracında 120 mm havan silahı, yarı otomatik mühimmat yükleme sistemi, mühimmat depolama sitemi ve atış kontrol sistemi bulunuyor.
Aracın yüksek stabilitesi, vuruşların yüksek hassasiyetle yapılmasına imkân sağlıyor.
Ejder Yalçın Havan Aracı, her türlü arazide sahip olduğu yüksek hareket kabiliyeti sayesinde, atış sonrasında süratle ve emniyetle yer değiştirebiliyor.
Böylece aracın düşman unsurlar tarafından tespit edilmesi zorlaşıyor.
İleri Gözetleyici aracı olarak da görev yapma kabiliyetine sahip Ejder Yalçın Havan Aracı, Keşif Gözlem Aracı konfigürasyonu ile koordinasyon içinde, büyük bir hassasiyetle tespit edilen hedefleri etkili bir şekilde ateş altına alınabilmektedir.
Muharebe sahasında kendini kanıtlayan Ejder Yalçın konfigürasyonları arasında Hava Savunma Aracı, Komuta-Kontrol Aracı, Muharebe Aracı, Personel Taşıyıcı, Mayın/EYP Tespit-İmha Aracı, Ambulans, Radar Aracı, Jammer (Sinyal Kesici) Aracı, KBRN Aracı, AntiTank Güdümlü Füze Aracı, Keşif Gözlem Aracı, Sınır Gözetleme ve Güvenlik Aracı yer alıyor.
Nurol Makina, uluslararası kullanıcıları ile imzaladığı sözleşmeler doğrultusunda, ilave ihtiyaçları karşılamak maksadıyla, gerek kullanıcıdan gelen geri beslemelere, gerekse konseptlerdeki ve teknolojik gelişmelere cevap verecek şeklide farklı faydalı yüklerin entegre edildiği konfigürasyonlar ile ilgili çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.