Milli Savunma Bakanlığı Denetim Heyeti, DİGİTEST Savunma ve Havacılığa ait yeni fabrika binasında “Tesis Güvenliği” denetimi yaptı.
Denetim heyeti, DİGİTEST’in savunma sanayine özel alt sistemlerin üretimi ve mühendislik hizmeti verdiği 6000 m2’lik fabrikasında gizlilik dereceli bilgi, belge, proje, malzeme ve teçhizatı korumaya yönelik önlem ve uygulamaların yeterli olduğunu tespit etti ve “Milli Gizli” seviyesinde “Tesis Güvenlik Belgesi” ile belgelendirilmesini uygun buldu.
Tesis Güvenlik Belgesi, Milli Savunma Bakanı adına Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu tarafından imzalanarak DİGİTEST’e teslim edildi.
Başvuran firmalara, mevcut gizlilik dereceli bilgi, belge, proje, malzeme ve teçhizatı korumaya yönelik önlem ve uygulamaları yeterli bulunursa, Milli Savunma Bakanlığı tarafından tesis güvenlik belgesi veriliyor.
6000 m2’lik yeni fabrikalarında mühendislik hizmetleri, elektronik, mekanik tasarım ve üretim faaliyetlerine devam eden DİGİTEST, Leopard 2A4, Leopard 1 VE M60T tanklarında ve buna benzer, envanterdeki birçok silah sistemine ilişkin çalışmalar yürütüyor.
DİGİTEST Genel Müdürü Sefer Erseven ile koronavirüs pandemisi öncesinde yaptığımız söyleşide, Türkiye’de uygulanan ambargoların kendilerine inanılmaz avantaj sağladığını belirterek, “Bunlardan en önemlisi Türkiye artık bunları üretebileceğini gördü. Yabancı ülkelerin bu ambargolar aslında ciddi anlamda fayda sağladı” dedi.
Bütün silah sistemleri parçaları ve ürünlerin yazılımlarını kendi Ar-Ge merkezlerinde gerçekleştirdiklerini söyleyen Sefer Erseven, “Yazılım ömür testleri burada yapılıyor daha sonra entegrasyonlar yapılıyor. Son kullanıcı müşterilerimize bunların teslimatını gerçekleştiriyoruz. Geçen yıllarda da NATO’nun birçok projesinde modernizasyon projelerinde yer aldık. Silah sistemlerinin modernizasyonunda en kritik dediğimiz atış kontrol sistemlerini Türkiye’de yerli ve milli olarak tasarlayıp ürettik. Şu anda NATO kuvvetleri bunları kullanmakta” ifadelerini kullandı.