Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçak gemisi çağrısına savunma sektöründen ilk karşılık geldi.
Desan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cenk İsmail Kaptanoğlu, geminin en kısa sürede ve en düşük maliyetle üretilebilmesinin mümkün olduğunu belirtti.
Cenk İsmail Kaptanoğlu, bunun için özel ve askeri tersanelerin yanı sıra savunma sanayisinde faaliyet gösteren kamu kurumlarının ve özel şirketlerin iş birliğine gitmesi gerekiğini aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan uçak gemisi çağrısını 23 Ağustos tarihinde düzenlenen Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreninde yapmıştı.
Bu törende Desan Tersanesi ve Yonca-Onuk tarafından üretilen gemi ve botlar Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edilmişti.
Desan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cenk İsmail Kaptanoğlu, Cumhurbaşkanının bu ifadesinin sektörde büyük bir heyecan yarattığını vurguladı.
Cenk İsmail Kaptanoğlu “Türk tersaneciliği sivil ve askeri bakımdan bu üretimi gerçekleştirecek yetkinliktedir. Uygun iş birliği modeli ile uçak gemisi projesini hayat geçirebilir ve ülkemize gurur duyulacak bir eser kazandırabiliriz.” dedi.
“BU STRATEJİK ÇAĞRI, İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GÜNLERDE ÇOK DAHA ÖNEMLİ”
Desan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı, projenin güçlü bir konsorsiyum ile hayata geçebileceğine dikkat çekti.
Cenk Kaptanoğlu, yerli ve milli kaynakları seferber ederek bu tür girişimlerde öncü olmaya hazır olduklarını vurguladı ve şöyle devam etti: “Savunma Sanayi Başkanlığı, üniversiteler, özel ve askeri tersanelerin yanı sıra savunma sanayisinde faaliyet gösteren kamu kurumları ve özel şirketler arasında kurulacak iş birliği modeli ile yerli ve milli uçak gemimiz en kısa sürede ve de en düşük maliyetle üretilebilir. Cumhurbaşkanımızın bu stratejik çağrısı, içinde bulunduğumuz günlerde çok daha önemlidir. Kaptanoğlu – Desan Tersanesi olarak yerli ve milli kaynaklarımızı seferber ederek bu tür bir girişimde öncü olmaya ve sürece yön vererek ana yüklenici olmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.”