CEVHER Hibe Programı başlıyor
Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV) mesleki ve teknik eğitimin Türkiye genelinde gelişmesine ve nitelikli istihdama katkı sağlamak amacıyla CEVHER Hibe Programını hayata geçiriyor.
Bu sene başlayacak programda, başvurusu kabul edilen nitelikli mesleki eğitime yönelik projelere önemli mali kaynak sağlanacak.
Üniversiteler ve meslek liseleri gibi kamu eğitim kurumlarının, değerlendirmeyi geçerek başarılı bulunan ve hibe almaya hak kazanan projeleri desteklenecek.
İlgili kamu eğitim kurumları “Bugünün ve Yarının İhtiyaçlarına Odaklı Geleceğin Meslekleri” temalı projeleriyle Türkiye’nin gelişim ve dönüşüm hikâyesine ortak olmaya davet ediliyor.
Projelere rehberlik desteği de sağlanacak.
İlgili projeler başından sonuna kadar takip edilecek ve sonuçları değerlendirilecek.
Hibe programıyla ilgili 4 Kasım 2022’de başlayacak başvurular 3 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecek.
Proje başvuruları www.coskunozegitimvakfi.org adresinden çevrimiçi olarak yapılabilecek.
CEV Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş, Vakfın hibe projesiyle 34 yıldır eğitim ve gelişim alanında yürüttüğü faaliyetlere bir yenisini daha eklediğini ifade etti.
Aktaş, “Bugüne kadar meslek edindirme programları, veri bilimi, katmanlı üretim gibi yeni mesleklerin öğretilmesine yönelik kamu yararına programlar, burslar ve bağışlar ile binlerce kişinin hayatına dokunduk. Şimdi de bu etkiyi yaymak ve sürdürülebilir kılmak için mesleki eğitimde tüm ülkedeki iyi fikirleri destekleyecek, ‘cevher’lerin parlamasına katkı sunacağız.” dedi.
CEV Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu da Coşkunöz Eğitim Vakfı olarak, gençlerin iş hayatının talep ettiği yetkinliklere uygun şekilde yetişmesini çok önemsediklerini ifade etti.
“Hibe verilecek projelerle yeni nesil teknolojilerin eğitim programlarıyla birleştirilmesini ve mesleki eğitimin niteliğinin ülke çapında artırılmasını hedefliyoruz.” diyen Susuzlu, şöyle devam etti:
“Ülkemizin en önemli hazinesi olarak gördüğümüz gençlerimizin nitelikli eğitim imkanına kavuşarak Türkiye’ye katma değer sağlamasına destek olma hedefimiz doğrultusunda “Her Cevher, Geleceğe Eser” sloganıyla başlattığımız CEVHER programıyla da bu yolda çok büyük bir adım atıyoruz.”
Dünya Ekonomik Forumu’nun yayınladığı “İş Dünyasının Geleceği Raporu”na göre, teknolojinin iş dünyasındaki etkisinin giderek artmasıyla beraber 2025 yılına kadar tüm çalışanların neredeyse %50’sinin bu teknolojilere uyumlu yeni becerilere ihtiyaç duyacağı öngörülüyor.
Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu içerisinde de “nitelikli insan, güçlü toplum” hedefiyle mesleki ve teknik eğitime atfedilen değerin artırılması ve eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi vurgulanıyor.
Bu kapsamda hibe desteği verilecek projeler sayesinde, mesleki eğitime özendirilerek gençlere hayal ettikleri gelecek için rehberlik sağlanacak, Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli iş gücü yaratılmasına, ülke ekonomisinin rekabet gücünün artırılmasına ve eğitim yoluyla ülke refahının artırılmasına destek verilecek.