Gençlik Haftası başladı.
Hafta boyunca, Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu koordinasyonunda yurt genelindeki üniversitelerde gençlik ve sosyal medya söyleşi etkinlikleri düzenlenecek.
“Ne Kadar Gerçek Ne Kadar Sanal” sloganıyla yapılacak etkinliklerde sağlık müdürlükleri ve rektörlükler iş birliğiyle, ruh sağlığı çalışanları gençlerle buluşacak.
Söyleşilerde, gençlerin sosyal medyayı işlevsel kullanımının desteklenmesi ve sanal mecraların ruh sağlığı üzerine etkisi tartışılacak.
Etkinliklerde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Bakanlığın üniversitelerdeki gönüllülük faaliyetlerinden olan “Genç Ofisler” iş birliğiyle gençler de aktif rol alacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı YouTube kanalında ise (ASHB Çocuk) “Çocuk Dostu Söyleşiler”de aileler ile buluşulacak.
Tüm sosyal hizmet merkezilerinde düzenlenecek ailelere yönelik grup çalışmasında “Gençlik ve Sosyal Medya” konusu ele alınacak.
Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda tüm okullarda öğretmenler ve öğrenciler ile “Sosyal Medyada Siber Zorbalıkla Mücadele” konusu tartışılacak.
Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu kararı ile 2022, “Bağımlılıkla Mücadele Seferberlik Yılı” ilan edildi.
2019/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı 2019 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda, paydaş kurum ve kuruluşlar iş birliğinde yürütülüyor.
“2019-2023 Davranışsal Bağımlılıklar İle Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” çalışmaları kapsamında çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumun, teknolojinin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımına teşvik edilmesi, aşırı ve zararlı teknoloji kullanımının önlenmesi, bu konuda psikolojik danışmanlık hizmetlerine erişimin sağlanması, ayrıca sunulan hizmetlerin toplum tarafından bilinirliğinin artırılması amaçlanıyor.