Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın (CEV) Bursa’da faaliyete geçirdiği Türkiye’nin ilk Katmanlı Üretim Eğitim ve Deneyim Merkezi (KÜME) bünyesinde verilen eğitimler, tüm Türkiye’ye açılıyor.
16 Mayıs’ta başlayacak ve Türkiye’nin her yerinden mühendislik öğrencilerine açık olacak Katmanlı Üretim Eğitimi tamamen ücretsiz olarak sunulacak.
Çevrimiçi ve uygulamalı olarak iki farklı temada gerçekleştirilecek sertifikalı KÜME eğitimleri kapsamında 250 mühendislik öğrencisine katmanlı üretime girişten malzeme bilimine, katmanlı üretim için tasarımdan iş modeli geliştirme ve proje oluşturmaya toplam 17 farklı eğitim verilecek.
2 hafta süreyle toplam 30 saat çevrimiçi olarak verilecek eğitimler için başvurular da çevrimiçi olarak yapılıyor.
CEV eğitmenleri ve Ar-ge Uzmanları tarafından verilecek eğitimler sonunda ekip çalışmalarında başarılı olan katılımcılar Coşkunöz Eğitim Vakfı’nda 2 gün yüz yüze uygulamalı eğitim almaya hak kazanacak.
Yüz yüze eğitime Bursa dışından katılacak adayların yol ve konaklama masrafları CEV tarafından karşılanacak.
3B yazıcılar ile üretim adıyla da bilinen katmanlı üretim teknolojilerine yönelik eğitimler veren KÜME; yüksek maliyetli eğitim imkânına erişemeyen öğrenci, çalışan, uzman ve akademisyenlere eğitim ve deneyim olanağı sunuyor.
Sanayi-üniversite iş birliğine yönelik bir adım olan eğitim ve deneyim merkezinde, ulusal ve uluslararası birçok kurum ile proje iş birlikleri yapılması da hedefleniyor.
Eğitimlerin çevrimiçi olarak da erişilebilir hale gelmesiyle Türkiye’nin pek çok yerinden öğrenciler bu alanda eğitim alabilecek ve yetkinlik geliştirebilecek.
Endüstri 4.0’ın önemli bileşenlerinden olan ve sanayide uzun zamandır kullanılan üç boyutlu yazıcılarla yapılan hızlı prototiplemenin, gelişmiş ve endüstriyle bütünleşmiş hali olan Katmanlı Üretim teknolojisiyle, makineler parçaları kalıplamaya gerek olmadan katman katman üretiyor.
Bu teknoloji, üretimde özelleştirme ve müşteri ihtiyaçlarına odaklı ürün geliştirme imkânı sağlarken üretim hızının artması, hata oranının ve maliyetlerin düşmesi avantajlarını da beraberinde getiriyor.
Üretime katma değer, kalite ve verimlilik kazandırıyor.
Katmanlı üretim teknolojisi, otomotivden medikale, makine takımdan savunma ve havacılığa kadar pek çok sektörde kullanılıyor.
Ar-Ge’ye ve bilimsel bilgi üretimine katkı sağlayan KÜME bünyesinde verilecek teorik ve pratik derslerin ücretsiz olduğunun altını çizen Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV) Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, “Yeni ürün ve proses geliştirmede katmanlı üretim teknolojisi önemli rekabet avantajı sağlıyor. Uzun vadeli istihdam ihtiyacına odaklı olarak, yetkinlikleri sıfırdan uzmanlığa geliştirmeyi hedefliyoruz. Üretim yöntemlerinde sağlanacak çeşitlendirme ve yeniliklerle sanayinin gelişmesi, istihdam, eğitim ve gelir artışına yönelik katkı sağlayacağız.” dedi.
Programa başvurular 30 Nisan 2022 tarihine kadar https://www.coskunozegitimvakfi.org/tr/ linki üzerinden gerçekleştirilebiliyor.