Coşkunöz Savunma ve Havacılık, Kore Cumhuriyeti genel maksat helikopterleri için montajını tamamladığı 26’ncı orta gövde parçasını Kore Cumhuriyeti’ne gönderdi.
Kore Havacılık ve Uzay Sanayi (Korean Aerospace Industry- KAI) ile Coşkunöz Havacılık arasında 60 Adet Surion genel maksat helikopteri orta gövdesi montajına ilişkin olarak 2015 yılında anlaşma imzalandı.
Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay, bu çerçevede üretim ve sevkiyatın planlandığı şekilde ilerlediğini, teslimatın 2026’ya kadar devam edeceğini söyledi.
Yüksek hassasiyet ve yüksek teknoloji gerektiren gövde montajının Türkiye’ye büyük bir yetenek ve katma değer kazandırdığını vurgulayan Acay, “Hassas parça imalatı, montaj, entegrasyon, tasarım ve mühendislik gibi hizmetlerimiz ile savunma sektörümüze değer katmanın mutluluğunu, ihracatımızla ülkemize fayda sağladığımızın bilinciyle yaşıyoruz. Havacılık alanındaki hassas işleme yöntemiyle başlayan üretim gamımızı uçak ve helikopter gövdesi üretimi seviyesine yükselterek stratejik çözümlerdeki başarılarımızı ilerletiyoruz.” dedi.
Proje kapsamında kazanılan yetenekle Türkiye’de “Gövde montajı” gerçekleştirebilen iki firmadan biri olduklarını belirten Acay, şöyle devam etti:
“Havacılığın en üst yetkinliklerinden birisi olan Fuselage üretim yetkinliğinin milli hava platformlarında ve global hava aracı üreticilerin ürünlerinde de kullanılması için görüşmelerimiz devam ediyor. Hali hazırda hava aracı gövde imalat ve montaj yetkinliği ile yerli ve uluslararası firmalara hizmet veren CSH bu alandaki yetkinliğini daha da geliştirmek için hızla ilerliyor.”
Kore Cumhuriyeti, envanterindeki bazı helikopterlerini KUH-1 Surion helikopterleri ile değiştirmeyi planlıyor.
Türk savunma sanayinin önemli girdiler yaptığı projelerde CSH da önemli rol oynuyor.