Aselsan, 20 yıl sonrasının savaşlarında kullanılacak teknolojilere hazırlanıyor.
Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, kendisinin de hem bir zamanlar öğrencisi hem de öğretim üyesi olduğu Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Açılış Yılı Töreninde “Savunma Sanayiinde Teknoloji ve İnovasyon” başlıklı açılış dersini verdi.
Görgün, Aselsan olarak AR-Ge’ye büyük önem verdiklerini, cirolarının yarısını inovasyona ayırdıklarını, 6 farklı Ar-Ge merkezlerinin bulunduğunu anlattı.
Her bir Ar-Ge merkezinde 2000 kişinin çalıştığını belirten Görgün, ürünlerini mühendislerin tek başlarına değil, sahada da Türk subayları ile birlikte geliştirdiklerinin altını çizdi.
Görgün, 2 yıl önce Aselsan Mesleki Anadolu Lisesini ve Aselsan’ın alanlarında yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen çalışanları için de bir akademi kurduklarını anlattı.
Yerlileşmek ve millileşmek için de KOBİ’lerle birlikte çalıştıklarını vurgulayan Görgün, “Tedarik zincirinin devamı çok önemli. Biz Kobilerin canlı olmasını, onların bizim bir parçamız gibi çalışmasını, kendilerini aileden hissetmesini önemsiyoruz” dedi.
Prof. Dr. Haluk Görgün, yurt dışından ithal edilen ve fiyatı 100 doların üstünde olan parçaların listesini çıkardıklarını, bu 7.500 üründen 500’ünün Aselsan, 7.000’inin de tedarik zinciri tarafından üretildiğini anlattı.
Haluk Görgün, Aselsan’ın geleceğe nasıl hazırlandığını göstermek için de yine Aselsan tarafından hazırlanan bir animasyon film gösterdi.
Filmi izlemek için aşağıdaki görseli tıklayınız:
Haluk Görgün’ün YTÜ açılış dersinin tamamı için tıklayınız: