Kundağı motorlu topçu silah sistemi olan fırtına obüsü, tamamıyla Türkiye üretimidir. Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki 1’inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nda tasarımı, prototip ve seri üretimi tamamen yurt içinde, Türk mühendisleri ve Türk işçisi tarafından yapılıyor.
Engebeli araziler dahil, her türlü arazide hareket etme kabiliyeti sağlayan 12 adet hidropnömatik süspansiyon ünitesini ve tekerleklerden oluşmaktadır. 21bg/t güç ağırlık oranına sahip olan obüs, uzun süreli harekâtlarda kullanıma ideal bir araçtır.Obüsün alt sistemi G.Kore’li şirket Samsung Techwin’den elde edilmiştir. Güç paketi yani motor dışında kalan tüm sistem Türkiye tarafından üretilmektedir.
Sayısal olarak, ADOP-2000 (Aselsan Atış Destek Otomasyon Sistemi) sistemine entegre edilmiştir. 9600 serisi Aselsan ürünü olan haberleşme sistemi sayesinde, frekans atlamalı sayısal telsizler vasıtasıyla emniyeti en üst seviyede seyir eder.
T155 fırtına esnek, süratli, beka kabiliyeti yüksek ve elektronik harp korumalı ses ve veri haberleşmesine, atış esaslarının sürat ile takibine olanak tanır. Fırtına atış kontrol sistemi hesaplamaları ile komut alma ve gönderme yeteneklerine sahip olan obüs, hareket halinde 30sn’lik kısa bir süre içerisinde atışa hazır hale gelmektedir. M107 (HE) 18 km, M549A1 (RAP/HE) 30 km, ERFB/BB +40 km mühimmata sahip olan fırtına obüsü, Aselsan’ın geliştirmiş olduğu, Ataletsel seyrüsefer sistemi, atış kontrol bilgisayar, oto namlu yönlendirme sistemi, ilk hız ölçme radarı olmak üzere atıl kontrol sistemleri ile donatılmıştır.
Silah sisteminde, Nato standardı olan bütün cinslerdeki 155mm obüs mühimmat kullanabilmektedir. 48 adet silah payı kıt’a mühimmata sahip olup, elektrik ile çalışmakta olan otomatik mermi doldurma sistemine sahiptir. 15 saniyede 3 atış yapabilmektedir ve sürekli atışlarda 1 dakika içerisinde 2 atış yapabilmektedir. MKE tesislerinde üretilen obüs, monoblok olarak imal edilmiş 52 çap uzunluğunda, 23 lt yanma odası hacmine sahip olan bir namlu ile donatılmıştır.
Fırtına obüsü, sahip olduğu sistem sayesinde, mevzi koordinatlarını 17.5 mm doğrulukla, mevzi rakımını ise 10m doğrulukla tespit etmektedir. Tevcih hattı istikamet açısıysa 0.3 milyem doğrulukla tespit eder. 8-25 km arası mesafelerde, farklı namlu açılarından atılan ayrı ayrı atılan 3 mermi, hedefe aynı anda ulaşabilmektedir. Bu üç adet obüsün atış gücünü tek başına karşılayabildiğinin ispatı olarak kabul edilmektedir.